Canal de fotos

22/5/09

Descobreix-lo

Ja fa dies que vaig veure per Vic aquestes banderoles fent propaganda del municipi de Roses on hi havia codis QR, però sempre hi passava en cotxe i no havia pogut descodificar-los. L'altre dia, anant a peu, vaig resoldre el dubte: descobreix-lo. Tanta banderola per tan poca informació, més que un descobriment em sembla un desaprofitament. Precisament els codis QR permeten emmagatzemar més de 4000 caràcters alfanumèrics, així com accessos directes a enllaços web, a enviament de missatges SMS, o simplement targetes de presentació.

Consultant la pàgina web de Roses observo que tenen un projecte de senyalització del patrimoni on els codis QR prendran especial protagonisme, un cop implementat caldrà veure com respon la gent a l'hora d'aportar-hi contingut QR.

Tenint en compte que avui tots els dispositius mòbils porten incorporada una càmera, els codis QR poden obrir un ampli ventall de possibilitats, com ara la promoció del territori aprofitant les noves tecnologies. Per exemple, la gent de Roses hagués pogut utilitzar el codi QR per generar un enllaç a la pàgina web del municipi (pàgina que hauria de ser apta per a la lectura a través del navegador del dispositiu mòbil) on se li donés més informació del patrimoni. Com a valor afegit, el visitant podria optar a participar en el sorteig d'estades al municipi o descomptes en entrades. Un altre exemple amb codis QR per compaginar l'ús de les noves tecnologies amb la promoció del municipi podria ser l'organització de gimcanes on les pistes vindrien donades per codis QR convenientment distribuïts.

2 comentaris:

Benvolgut Carles, gràcies per postejar aquesta campanya.

Tens molta raó. Per això m'agradaria explicar-te 4 coses sobre Roses i les noves tecnologies.

la gimcama que comentes està prevista en la festa del 13 de juny anomenada la Popular: http://www.roses.cat/Arxius/Documents/Cultura/POPULAR.pdf

M'agradaria molt que puguis venir i podríem parlar de tot el projecte.

Tens també molta raó quan parles de promoció. Com saps tot té unes fases i la primera és la implantació de codis qr al patrimoni. La segona la cració, ja en fase beta, de la Rosespèdia: una wiki de Roses centrada en un primer moment en el Patrimoni i que evolucionarà a partir de l'activitat dels ciutadans i visitans. Te'n deixo un tast, però pensa que el disseny serà similar al de la wikipèdia, aquest s'utilitza com a template de treball.

http://rosespedia.cat/index.php/P%C3%A0gina_principal

La tercera... et puc dir que és la més ambiciosa i te´com a objectiu fer de Roses una ciutat pionera en l'aplicació, estudi i evolució de les noves tecnologies aplicades a la gestió i promoció del patrimoni.

Insisteixo. Estaria bé que poguessis venir el 13 de juny a participar a la festa i a conèixer el projecte.

Més.

Quanta raó!!

La pàgina web de Roses no s'ajusta a les necessitats actuals. Aquesta serà apta per a mòbils a partir del setembre (precisament quan entrarà en funcionament la Rosespèdia). Però no només s'actualitzarà en aquest sentit : RSS, suport vídeo, participació, blocs... En resum adaptar una pàgina 1.0 a 2.0

Et deixo un enllaç del Perdiodico d'on parla del projecte NNTT i Patrimoni en general:

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=604853&idseccio_PK=1012

Moltes gràcies pel teu post i et convido a decobrir el Patrimoni de Roses el 13 de juny. Segur que aprendrem i ens ho passarem molt bé!

Salut!

Marc

Pd/ ah! si veissis al Guillem López dona-li records de part meva!!

Benvolgut Marc,

Moltes gràcies per ampliar i complementar la informació.

He navegat per la Rosespèdia i ho trobo una iniciativa molt interessant; serà una bona eina per donar a conèixer el vostre patrimoni. A més crec que pot ser una iniciativa fàcilment exportable.

La Gimcana que fareu el 13 de juny és prou atractiva. Miraré si m'ho puc combinar... tot i que Roses em cau una mica lluny.

Quan parlava de pàgines web no em referia a la de Roses en concret; era una reflexió genèrica sobre l'estat certament antiquat de la majoria de pàgines municipals.

Ja per finalitzar, moltes gràcies per participar, opinar i sobretot aclarir la informació. Aniré seguint l'evolució del vostre projecte... i de passada n'aniré aprenent.

Salut,
Carles

Comparteix-ho