Canal de fotos

10/5/09

e-week, blocs i guifi

Dintre dels actes de l'e-week d'enguany me'n vaig anotar amb especial interès dos que tenien lloc dissabte. El taller de blocs que organitzava l'osonosfera i la commemoració del cinquè aniversari de guifi.net. Curiosament tots dos actes van comptar amb la presència del Secretari de Telecomunicacions de la Generalitat, en Jordi Bosch, amb qui vaig poder parlar d'alguns projectes de telecomunicacions a la comarca, i també de la imminent presentació del pla Catalunya Connecta a Osona el proper 19 de maig.

El conductor del taller de blocs va ser en Dani Martínez, actiu usuari d'eines 2.0, que va respondre algunes de les qüestions prèvies que es van adreçar via Facebook i d'altres que se li van plantejar "in situ". En Dani és un fervent defensor de wordpress i els que utilitzem blogger vam trobar a faltar més referències a aplicacions i widgets per a blogger. A banda d'això vaig trobar a faltar una mica més d'interacció entre els assistents i també haver pogut fer més xerrada post-taller; però com que a continuació del taller de blocs hi havia l'acte de commemoració del 5è aniversari de guifi això va fer que hi hagués una mica de dispersió del personal.

La celebració del cinquè aniversari de guifi.net va deixar entreveure els propers projectes que des de la Fundació guifi.net es volen portar a terme, com és el desplegament d'una xarxa de fibra òptica a la comarca per fer arribar la vertadera banda ampla a les cases. Una xarxa a l'estil guifi: neutral i oberta. És un projecte del qual en conec els detalls, i puc dir-ne que és ambiciós però suficientment madur com perquè sigui una realitat ben aviat.

6 comentaris:

Sí, Carles, va ser una llàstima no poder disposar de més temps i haver d'anar una mica "a corre-cuita". De tota manera, si veritablement hi ha ganes de compartir coneixements sobre blocs i eines 2.0, potser seria hora de recuperar la idea de tenir un espai a la xarxa (per exemple, en forma de bloc), on cadascú pogués deixar els seus dubtes i inquietuds sobre el tema i que altres blocaires li ho resolguessin. Al cap i a la fi, bé devem creure en les potencialitats dels blocs, com per deixar-ho només a expenses d'una o dues trobades presencials a l'any, no?

Respecte a guifi.net, la tasca que fan és molt encomiable, però penso que a nivell general encara hi ha massa desconeixement del tema i això fa que no tothom se'n pugui beneficiar com seria desitjable. Felicitats a tots pel cinquè aniversari!

Penso que es cert que hi ha gent amb ganes de compartir coneixements, i em sembla bona l’ idea de trobar un espai a la xarxa per fer-ho de manera permanent.

També es cert que vàrem tenir poc temps, però crec que tot i així i encara que fos a “corre cuita”, es va poder parlar “un xic de tot”.
;-)

Joan, la difusió de les possibilitats de connectar-se a la xarxa és una qüestió de tots plegats, com més siguem a difondre-la a més i a més persones podrem arribar. De fet, la connexió a la xarxa ajuda directament a incrementar la inclusió digital de milers de persones estiguin on estiguin. Ens hi ajudes ? :)

Realment una llàstima de no poder disposar d'un xic més de temps en el taller de blocs. Esperarem a una altra ocasió per ampliar coneixements 2.0. Bona idea de crear un espai a la xarxa per a resoldre dubtes entre els usuaris. Al cap i a la fí d'això es tracta, d'un feedback entre la comunitat.

Gràcies Josep, Joan, Lluís i Miquel per participar i deixar la vostra opinió... que per altra banda és bastant coincident.

Potser és cert que caldria trobar una altra manera d'articular aquests tallers, i intentar que hi hagués més interactivitat entre els assistents. Un format més informal que permetés compartir més les diferents experiències que tots tenim.

Referent a un espai a la xarxa per resoldre dubtes, sempre hi ha l'opció de crear el típic fòrum de preguntes i consultes autogestionat. Bé, és un tema a estudiar...

Sí, Carles, es pot fer via fòrum, però per què no en un bloc, on a part de dubtes, també s'hi poguessin penjar informacions diverses de l'Osonosfera (això en cas que el gestionessim des de l'Osonosfera, com un apèndix del portal). Hi hauríem pogut explicar abans i millor el tema dels problemes tècnics, per exemple. Bé, pot ser un tema per plantejar el dia 19 a Taradell.

Comparteix-ho