Canal de fotos

19/5/09

Osona Connecta

Aquest migdia, a la Sala de Plens del Consell Comarcal, hem tingut la presentació del Pla Catalunya Connecta a Osona amb el Secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch, el coordinador dels Serveis Territorials, Antoni Casassas, i el president del Consell Comarcal, Miquel Arisa. Mitjançant el Pla Catalunya Connecta es vol garantir l'accés a les telecomunicacions (TDT, Banda Ampla Rural i Telefonia Mòbil) a la major part de la població del territori.

A la comarca d'Osona aquest Pla contempla 115 actuacions amb una inversió superior als 7 milions d'euros. Les actuacions van des d'estudis radioelèctrics en zones amb cobertura deficient fins a construccions de noves torres de telecomunicacions (dotze a la nostra comarca), passant per la instal·lació d'equips de TDT, Telefonia Mòbil i Banda Ampla Rural en torres ja existents.

Com que ja sortiran les notes de premsa oficials els propers dies per la xarxa, en el post parlaré de les sensacions que m'ha deixat la presentació i de la feina que s'ha fet (i la que queda per fer) des del Consell Comarcal.

Durant la presentació el Secretari ha explicat, amb bastant detall, les actuacions que s'han fet i les que encara queden, i sobretot ha fet èmfasi en la definició del què haurien de ser els serveis bàsics de telecomunicacions per a la població: poder veure la TV, tenir banda ampla d'un mega, i poder trucar des de l'exterior al 112. Fins aquí arriben els límits que ens hauria de garantir l'administració; d'això n'hem de ser conscients i qualsevol millora dependrà de la voluntat de les empreses operadores i de la iniciativa particular d'alguns ajuntaments per buscar-hi més solucions.

Tot i que durant la presentació d'avui no s'ha esmentat en cap moment, des del Consell Comarcal i més concretament els tècnics de l'àrea de Noves Tecnologies, fa gairebé un any que s'està treballant en detectar les deficiències de cobertura existents als municipis de la comarca i trametre-ho als tècnics de la Secretaria de Telecomunicacions. Però no tot s'acaba amb la presentació d'avui, la feina que des del Consell ens queda és la del seguiment del Pla i les actuacions que aquest porta implicades.

Un darrer apunt. En Jordi Bosch és enginyer de telecomunicacions i això és nota quan parla dels temes més tècnics del Pla Catalunya Connecta, i a part crec que sap explicar-los prou bé davant d'un públic no sempre entès. Però el Secretari també és càrrec polític, i en el seu discurs a vegades se li nota una mica massa. En qualsevol cas celebro que una persona amb una bona formació tècnica ocupi un càrrec com el de Secretari de Telecomunicacions.

P.D: en aquest enllaç es poden consultar les actuacions del Pla Catalunya Connecta a Osona.

2 comentaris:

Que t'has picat pel tema de la retallada de l'estatut i de la pèrdua de les competències en la matèria?
ai... aquests convergents... ;)))

Jordi,
No m'he picat, i menys pel tema de l'estatut... un comentari semblant ja me'l va deixar anar en Jordi Bosch un altre dia. Per això he escrit que té una forta vessant política, perquè a la que pot t'etziba alguna sortida partidista d'aquest tipus.
Gràcies per participar i deixar la teva opinió

Comparteix-ho