Canal de fotos

4/7/09

Jo, pecador...

Assabentat de la darrera ocurrència d'en Saura, la veritat és que només se m'acut fer un acte de contrició: a casa hem segat aquests darrers dies. I és que tornem a estar davant d'una reacció típica de causa-efecte a un nivell d'allò més elemental: "com que hi ha hagut incendis a prop de camps que s'estaven segant, prohibirem segar i així no hi haurà incendis".

Però no pateixi senyor pagès, que en Saura només li prohibeix segar o embalar entre les dues i les cinc de la tarda. Sí, d'acord que aquestes són les millors hores per segar ja que hi ha menys humitat i les màquines poden fer-ne més via, però recordi que en Saura només es va comprometre a fer que els tomàquets tornessin a tenir gust de tomàquet. Ell en cap cas va parlar d'intentar potenciar l'activitat agrícola; només parlava del gust que podrien assaborir des de la metròpoli. Ai, però que bé s'hi està assegut al despatx, oi? Ja posats a fer podríem prohibir fumar durant l'estiu, no fos cas que a algú se li acudís tirar una cigarreta encesa per la finestreta del cotxe. I també demanar-li a la Moreneta que intercedeixi perquè no hi hagi tempestes amb descàrregues elèctriques, perquè a vegades els llamps els hi agafa per caure damunt algun arbre i provocar un incendi.

Fora conyes, a casa fa dies que tenim els camps a mig segar per culpa de les tempestes de mitja tarda d'aquests dies; i ja veurem si amb la pedra que també ha caigut avui podrem salvar la collita.

Per cert, la foto que il·lustra el post l'ha tirat la Berta mentre celebràvem el bateig de la Maria.

3 comentaris:

Sí, noi. Jo també sóc fill de pagès i recordo el temps de sega. a casa, com que érem pagesoso pobres, era com una mena de festa major, era un temps molt esperat. jo, que era petit, gaudia de la vinguda de la màquina de segar (de la "cosetxadora", deixem-nos de punyetes), i gaudíem d'un parell de dies "especials". Em porta molts bons records. Ara em sembla que haurem de tornar a segar amb la falç i a fer garbes per prevenir els incendis. Aquests de ciutat no les tenen ben bé totes...

Emili, efectivament abans l'arribada de la cosetxadora era tot un esdeveniment. Els més menuts anàvem amunt i avall acompanyant al pare a portar el beure als que cosetxaven, i si a sobre podies fer un volt dalt de la màquina llavors ja era el súmmum.

De moment avui ja ha tornat a ploure i sembla que tot plegat es demora massa.

Gràcies per participar i deixar la teva opinió

i sort que no han descobert que respirar mata i produeix emissions de CO2 (gas que contribueix a l'escalfament global), que si no...

Comparteix-ho