Canal de fotos

30/7/09

Presentació de guifi.net a Tavèrnoles

Ahir vespre una vintena de persones ens van acompanyar en la presentació de la xarxa guifi.net a Tavèrnoles, on en Ramon Roca va explicar amb tot luxe de detalls "què és guifi" i "què significa fer una xarxa oberta, lliure i neutral". Qui hi estigui interessat pot consultar la presentació de guifi.net en aquest enllaç, i també la informació de la pàgina web de l'Ajuntament.

Després d'un cert temps barallant-nos-hi, i gràcies a la implicació de l'Ajuntament i de particulars que hi han dedicat temps i esforços, disposem ja a Tavèrnoles d'una xarxa de banda ampla per accedir a internet. Val a dir que el projecte inicial de desplegament de la xarxa no ha finalitzat, queden encara ampliacions a fer per arribar al màxim de població possible; aquest va ser un dels punts en que vaig posar més èmfasi a l'hora de la presentació.

De les preguntes que van fer els assistents n'hi havia de més tècniques: funcionarà bé la xarxa per fer túnels (VPN) a Vic?; d'altres relacionades amb la salut: tantes ones wifi són perjudicials per a la salut?; d'altres fent referència al muntatge dels nodes i sobre posar-se d'acord per contactar amb algun instal·lador que oferís bons preus; i també sobre la possibilitat d'organitzar algun taller per aprendre a configurar els "trastos".

P.D.: fotos de Jordi Vila

Aquestes són les diapositives que vaig explicar a l'inici de la xerrada.

4 comentaris:

L'autor ha eliminat aquest comentari.
L'autor ha eliminat aquest comentari.

Ostres al final no vaig poder venir, però estic interessada pel guifi del cantó de Fussimanya... on puc anar a buscar més informació?

Hola Immaculada,
Per poder donar cobertura a Fussimanya ens cal poder instal·lar un supernode a la banda de Masies de Roda en una propietat privada.
L'ajuntament està pendent d'acabar d'arribar a un acord amb la propietat per tal d'enllestir l'actuació. Espero deixar-ho lligat les properes setmanes.... ja aniré informant.

Gràcies per participar

Carles

Comparteix-ho