Canal de fotos

25/1/10

Comencem

Doncs sí. Aquest any 2010 toquen eleccions al Parlament, i tot sembla indicar que ja estem en plena pre-campanya. Comencem!

Dissabte CiU va presentar la nova imatge per a les eleccions de la Generalitat, així com el portal cativistes.cat que vol ser un punt de trobada a la xarxa de tots els nacionalistes. També es van donar a conèixer uns espots publicitaris que lluny d'emetre ressentiment i negativisme traspuen optimisme i esperança.

A nivell de societat 2.0 aquestes eleccions han de ser un punt d'inflexió, però dependrà de l'ús que els partits en facin i de la continuïtat que tinguin les actuacions un cop passades les eleccions. Si el partits i els seus altaveus només utilitzen la xarxa per "bombardejar" amb el missatges oficials; si els candidats utilitzen el twitter només fins el dia després de les eleccions, tal i com va passar a les darreres eleccions europees; si es continuen utilitzant els nous canals de comunicació d'una forma unidireccional; si malgrat tot això passa, aleshores podrem dir que no s'ha entès res de res i que els nostres polítics (i per extensió els seus assessors) no estan preparats per fer el salt.

Em toca, però, trencar una llança en favor de CiU; sí, ja se que parlo del meu partit i en conseqüència la meva opinió pot resultar una mica esbiaixada, però qui em coneix sap que no sóc amic de "regalar-floretes-perquè-sí". Des de CiU fa temps que s'està treballant per consolidar la comunicació a través de la xarxa: cal recordar que l'Artur Mas va ser dels primers a incorporar el videobloc com a eina de contacte amb la societat i també en tenir un perfil bidireccional al facebook. Caldrà veure com anirà evolucionant tot plegat; de moment els analistes de la comunicació política tenen la feina assegurada. Com a mostra vegeu els articles d'en Toni Aira i l'Albert Medran que parlen de la nova imatge de CiU.

1 comentaris:

Gràcies per l'enllaç Carles!

Comparteix-ho