Canal de fotos

22/1/10

"Passo de la política"

Veient algunes de les dades del darrer estudi del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) sobre la valoració del govern, i fixant-me especialment en els "formatgets" de la pàgina 36 (veure imatge que il·lustra el post), no puc arribar a cap altra conclusió que la gent "passa de la política".

Francament, que més del 50% dels enquestats no sàpiguen o no coneguin quins partits formen part del Govern de la Generalitat diu molt poc a favor de l'interès que suscita la política entre la societat. Segur que avui una gran majoria s'ha assabentat de notícies tan "transcendents" com per exemple aquesta, però em sorprèn que després de 3 anys la meitat dels enquestats desconegui qui governa a Catalunya. Estem entrant en un nou estadi de passotisme: de la desafecció envers els polítics s'ha arribat a la desafecció envers la política.

Vistos els percentatges em toca admetre, doncs, que sóc una rara avis, i a mi sí que m'interessa la política.

P.D.:Sobre alguns dels tòpics de la desafecció política en parlava l'any 2007 en Francesc-Marc Álvaro en aquest article.
P.D.2: Aquesta breu reflexió neix a partir d'un seguit de comentaris extrets del twitter (@telenieko, @perejp)

1 comentaris:

Carles, jo crec que podem estar contents si hi ha un 50% que és conscient que hi ha un govern a Catalunya.

Fora bo veure que interessa a la gent. Perquè l'interes és una actitud molt limitada, difícilment podem estar interessats en moltes coses alhora. Hi ha molta competència, i amb molts recursos, per aconseguit la nostra atenció.

Salut!

Comparteix-ho