Canal de fotos

31/1/10

Un matí a la catosfera

La primera sensació en apropar-me a l'edifici on es feien els actes de la Catosfera és que no havia vist pel carrer cap banderola referint-se a l'esdeveniment. Un cop dins de l'edifici les meves pors van confirmar-se: no hi havia cap tipus de senyalètica indicant on estàvem ni les aules on es feien les xerrades paral·leles ni tan sols on era el plenari on hi havia el gruix de les xerrades principals.

Els representants l'Osonosfera (Adriana Barba, Josep Comajoan, Joan Ayats, Joan Ballana i jo mateix) anàvem precisament a un d'aquests espais paral·lels a conversar sobre les esferes 2.0. Malgrat la poca senyalització vam trobar l'aula 2 (per cert sense xarxa wifi oberta i amb una pèssima cobertura GPRS) on ja hi havia alguns dels participants de les demés esferes (Maresmesfera, Pratencs i Penedesfera) juntament amb el moderador de la reunió, en Víctor Pàmies. Un resum de la xerrada es pot consultar al bloc d'en Víctor, crec que és molt acurat respecte als temes que van anar sortint. Com a molt hi afegiria una reflexió a una dada que va donar el representant de la Maresmesfera: en el seu dia va passar una enquesta als inclosos a l'agregador preguntat amb quina freqüència entraven al portal; dels que van contestar, més de la meitat deixaven entreveure que no hi entraven. De fet l'ús dels RSS dels blocs fa que les visites als portals agregadors de blocs rebin molt poques visites; una de les conclusions que s'en pot desprendre és que cal donar un valor afegit al portal i incloure-hi contingut propi.

Després vaig passar-me pel plenari per escoltar què deien sobre "El nou entorn dels mitjans". Allà vaig poder observar la maca d'endolls, suposo que els afortunats que podien carregar els portàtils havien arribat a primera hora i no tenien intenció de deixar la cadira. De la xerrada em quedo amb la frase que ha deixat en Janquim (periodista del 3cat24): "Tornaré a comprar diaris quan no donin notícies"; crec que és una reflexió molt encertada de cap a on ha d'anar la premsa escrita. El que avui en dia es busca als diaris són els articles d'opinió, les entrevistes i els reportatges, però no notícies caducades.

No vaig poder quedar-me a cap més xerrada, però via twitter hom podia anar seguint què es deia per Granollers; i segur que aniran apareixent resums en els blocs dels que hi van assistir.

P.D.: Manllevo la fotografia que il·lustra el post al penedesenc Sergi Sabaté

2 comentaris:

Carles, entenc les teves crítiques a l'organització. Ens han fet sentir una mica de segona, als qui érem a les xerrades "alternatives" al CTUG i les condicions pèssimes.

Poca informació, poca difusió, cap publicitat. Al blog CDigital 2010 només apareixia una nota de feia 10 dies anunciant la trobada de les esferes que no es va actualitzar amb cap altra informació fins el mateix dia d'inici de les jornades.

Jo crec que no hi havia prou gent per omplir tants espais alternatius i que assistir a segons quins actes et privava de poder anar a altres prou interessants també.

Interessant el tema que apuntes de la Maresmesfera. És interessant preguntar els associats catosfèrics per determinats aspectes. I en Josep Barri (vilapou) va donar algunes dades de resposta que eren representatives però poc encoratjadores.

Sempre podem muntar una altra trobada d'esferes més a la nostra mida, tal com es va plantejar a Granollers.

Endavant amb l'Osonosfera i sort!

Carles, Víctor, efectivament teniu raó, però intentem veure el got mig ple.

Suposo que part de l'interès de l'organització en muntar aquests espais alternatius és portar gent al Cdigital que d'altra manera potser els costaria més arribar-s'hi. Jo diria que deu ser el cas de la majoria dels de l'Osonosfera, que vam venir motivats per la trobada d'esferes, però ens vam acabar quedant en altres sessions del plenari o sala principal.

Sigui com sigui, malgrat estar en una sala mal senyalitzada, sense wifi i amb gens de públic, penso que va ser profitosa la trobada. Anar-nos trobant de tant en tant (ho vam fer a Vic pels premis Blocs, ara a Granollers per la Catosfera i en Sergi ja parlar de veure'ns per les Jornades de la Penedesfera), és molt més bo que dolent. Endavant, doncs!!!

Comparteix-ho