Canal de fotos

1/9/10

L'Internauta i el "casset-nauta" modern

A través del twitter d'en Vicent Partal m'arriba la notícia que la direcció de Catalunya Ràdio ha decidit prescindir aquesta temporada del programa "L'Internauta". La meva primera reacció podríem dir que ha estat d'estupefacció, seguida d'una lleugera indignació que m'ha portat a recordar les darreres baixes de programes i presentadors mítics de Catalunya Ràdio.

Però un cop assimilat i llegint diverses notícies al respecte se m'obre l'esperança de la continuïtat del programa i sobretot de la seva essència per altres vies que no siguin les radiofòniques. De fet crec que aquesta darrera temporada només he escoltat una vegada el programa a l'hora que l'emetien, la resta de vegades ho he fet sempre via podcast. I segurament aquest és el nou pas que l'hi tocarà fer a "L'Internauta", un pas endavant cap a una nova manera d'entendre el consum de programes que la societat (i sobretot el target al qual anava dirigit) demana. Manllevant de Roca-Salvatella el terme "Índex de Digitalització", podríem dir que aquest canvi que veurem en "L'Internauta" representarà un augment en l'Índex de Digitalització dels que vulguin continuar seguit el programa.

Deixeu-me acabar amb una breu anècdota que vaig protagonitzar en la primera temporada de "L'Internauta" (1995-1996). En aquells temps el programa s'emetia a la matinada del dissabte al diumenge, un horari molt incompatible pels que "sortíem de marxes", però com que no em volia perdre el programa vaig agafar l'opció de programar l'equip de música per gravar-lo en una cinta de cassette i escoltar-lo el diumenge. Una vegada vaig enviar-li un correu (a una adreça carregada de números i lletres immemoritzables) a en Vicent comentant-li el fet; ell va batejar com a "casset-nautes" els oients que utilitzàvem aquesta versió primitiva dels podcasts actuals.

2 comentaris:

Tots hem crescut amb l'internauta. És una pèrdua irreparable. I tant de bo puguem seguir gaudint de les novetats del VIcent per altres canals o en altres dials.

Efectivament Víctor, l'Internauta forma part de la nostra joventut i va alimentar-nos les ganes d'endinsar-se al món d'internet.

Jo fins i tot vaig utilitzar el programa per reclamar que els estudiants de telecomunicacions poguéssim tenir accés a internet a la facultat (1996). En aquella època allò era exclusiu dels estudiants d'informàtica.

Gràcies per participar i deixar la teva opinió.

Comparteix-ho