Canal de fotos

15/11/11

L'altre cara a cara: la responsabilitat vs. el populisme

Avui em publiquen un nou article d'opinió a osona.com, on parlo sobre les diferents maneres d'afrontar el debat de les ordenances fiscals als ajuntaments i més concretament al de Tavèrnoles.

Que ningú pateixi que no parlaré del cara a cara dels candidats Pérez Rubalcaba i Rajoy. Ja hi ha d’altres mitjans i espais que han dedicat paraules i més paraules a analitzar-lo. El cara a cara que proposo tractar en aquest article és el de les dues posicions que opten les diferents formacions polítiques municipals a l’hora d’afrontar el debat sobre les ordenances fiscals.

Durant els darrers quinze dies la majoria d‘ajuntaments han portat a aprovació per part del ple municipal les ordenances fiscals per a l’any vinent; és a dir els impostos i les taxes dels serveis municipals cara a l’any vinent. Expressions com “congelació d’impostos”, “puja corresponent a l’IPC interanual” o “serveis municipals econòmicament deficitaris” han fet acte de presència en la majoria de diaris i portals digitals de la comarca. També hem pogut obrservar les dues vessants a l’hora d’argumentar els motius per recolzar o reprovar les esmentades ordenances: la responsabilitat i el populisme.

Tavèrnoles no n’ha estat una excepció. Els dos grups municipals, que voluntàriament van optar per quedar-se a l’oposició, han tingut un comportament molt diferent a l’hora de valorar la proposta d’ordenances fiscals presentada per l’equip de govern de CiU. Així, el grup municipal d’ERC va optar per recolzar la proposta de continuïtat respecte a la darrera legislatura -on s’havia aprovat sempre per unanimitat- pel que fa a la política d’impostos i taxes: puges sostingudes d’IBI entre un 5% i un 12%. Per la seva part el grup municipal de TAV va escollir el camí de les excuses vàries per desentendre’s de les ordenances fiscals, unes excuses embolcallades de populisme i amanides amb un aiguabarreig d’arguments contradictoris.
(...)

(Per llegir complet l'article a osona.com, clicar aquí)

Comparteix-ho