Canal de fotos

7/11/11

Pluja fina sensibilitzadora

Fa cosa d'un any em demanava si "Tavèrnoles vol ser neta" fent referència a certa manca de civisme a l'hora de dipositar les deixalles al tancat de residus. En aquest mateix post em decantava per fer més pedagogia sobre  el correcte ús que calia donar al punt de recollida de residus; i això passa per incrementar les actuacions de sensibilització que reforcin la informació ciutadana que avui en dia és té sobre el tractament de residus domèstics.

Una sensibilització que s'ha de fer de manera periòdica i continuada, com aquella pluja fina que aquests dies filtra pels camps. És per aquest motiu que des de la regidoria de Medi Ambient es va optar per programar una sessió de sensibilització de tractament de residus tot aprofitant la jornada de portes obertes a la planta de triatge del Consell Comarcal. Una bona manera de combinar una actuació de caràcter local fent un recordatori de què es pot dipositar al tancat de residus municipal, amb una visita 100% recomanable a les instal·lacions de la planta de triatge.

Però la mateixa pluja que s'ha filtrat pels camps ahir ens va jugar una mala passada i la part que havíem de fer a l'aire lliure al tancat de residus va haver-se de substituir per un passi de fotografies a la Sala Polivalent amb alguns exemples d'actuacions incíviques al tancat de residus i unes bones explicacions per part del tècnic de La Vola. Ja a la planta de triatge es va poder veure tot el procés de tractament dels residus del multi-producte, podent comprovar els diferents sistemes -manuals i automàtics- de triatge així com els volums de deixalles reciclables que s'arriben a generar. Una visita altament recomanable per conscienciar-nos de la necessitat de separar correctament ja al nostre domicili per facilitar tot el procés posterior.

Malgrat tot em sap greu la poca assistència de veïns de Tavèrnoles -només 7 adults-, perquè crec que entendre que ens cal reciclar i separar bé és una de les claus per tal de poder continuar garantint unes més que bones condicions econòmiques en els servei de recollida d'escombraries. I aquí sí que tothom hi juga un paper important, perquè fer-ho bé és tradueix en un benefici col·lectiu per a tots els habitants de Tavèrnoles.

Comparteix-ho