Canal de fotos

4/6/08

Així no es defensa el territori

Sovint una acció pot arribar a desmerèixer tot el treball fet durant mesos i anys. Si més no aquesta és la impressió que en trec després d’assabentar-me ahir al vespre que hi havia hagut un incendi en una torre de la MAT (concretament em van dir que “havien fotut un pertardo a una de les torres”). Malgrat que en les darreres reunions de propietaris afectats algú ja havia insinuat que caldria fer accions “a la basca”, sincerament no em creia que es pogués arribar a aquest extrem.

En el moment que escric aquestes ratlles encara no s’ha fet públic si l’incendi ha estat fortuït o intencionat, però permeteu-me que em posi en el supòsit que ha estat una acció intencionada i ben premeditada. Si quan els mossos acaben la investigació resulta que ha estat un accident fortuït ja em retractaré en un posterior escrit.

Darrerament n’he sentit alguns omplir-se la boca dient que estan defensant el territori; i fins i tot a vegades retraient que ells ho estan fent sense ser propietaris afectats. Aquesta actitud no és gens compatible amb provocar incendis dintre d’Espais Naturals (els mateixos Espais que es volen protegir de camins oberts a la brava). Tampoc seria massa compatible amb la proposta que de tapar els primers forats fets a la comarca (al costat de la Riera de Tavèrnoles) amb palla i purins; per sort algú va posar seny i només es van tapar amb terra i palla. Això no és defensar el territori. Aquests fets desmereixen qualsevol altre acció reivindicativa i assenyada que es pugui fer i desvirtuen tota la feina que s’havia fet fins al moment.

P.D.: Foto extreta d’osona.com

2 comentaris:

Ok.Carles. Totalment d'acord.

Carles, jo també comparteixo la teva opinió.

Comparteix-ho