Canal de fotos

27/6/08

Un dia al Consell

Ahir vaig tenir una jornada intensa com a Conseller Comarcal, de fet vaig dedicar-me a exercir de conseller dotze hores, des de dos quarts de nou del matí fins a dos quarts de nou del vespre.

Primerament em va tocar presentar una jornada que organitzàvem conjuntament des de l’Àrea d’Assessorament i Servei als Municipis i l’Àrea de Comunicació i Noves Tecnologies. La jornada tractava sobre la Llei 11/2007 d’Accés Electrònic del Ciutadans als Serveis Públics i estava orientada als secretaris de l’administració local. Aquesta Llei és la que ha de permetre que qualsevol ciutadà pugui adreçar-se a través de mitjans electrònics amb l’administració i rebre resposta utilitzant els mateixos tipus de mitjans. Com a poc expert en temes jurídics, el què vaig poder extreure’n (a grosso modo) és que caldrà un canvi de mentalitat tan de tècnics com de polítics municipals, però també caldrà haver desenvolupat les aplicacions necessàries per tal de poder complir les exigències de la llei. Per desgràcia massa vegades els juristes i els tècnics no es parlen a l’hora de redactar lleis.

Després de dinar vam tenir reunió d’equip de govern, on vam estar comentant els punts de l’ordre del dia del Ple Comarcal i vam fer un repàs de les accions fetes des de cada àrea, ara que portem gairebé un any dintre de l’equip de govern.

Finalment, per acabar el meu dia com a conseller, vaig anar al Ple Comarcal. Per l’ordre del dia semblava de pur tràmit, i de fet en poc menys de 15 minuts ens vam pulir 10 punts, però a l’hora de mocions, precs i preguntes la cosa es va animar. Per començar temes semàntics, ortogràfics i burocràtics a l’hora de les mocions; continuant amb temes de formalismes sobre els decrets de presidència; i acabant amb resums de final de curs, on per cert, em va tocar intervenir a petició d’una pregunta d’en Xavier Bardolet sobre els passos que s’estan fent des del Consell Comarcal per posar en marxa el canal públic de la TDT. Com bé diu en Jordi Casals, n’hi havia que estaven nerviosos per anar a veure el futbol.

Per cert, amb aquest arribo al post número 100 del meu bloc. N’estic content.

4 comentaris:

Carles, felicitats pels 100 posts.

Respecte l'administració electrònica, no falten passes, sinó passes de gegant. Encara no fa gaires dies que vaig tenir un paiat amb l'Ajuntament del meu poble perquè, tot i insistir-los que els enviava el formulari d'inscripció del nen al casal d'estiu per correu electrònic em van dir que no, que n'havia de dur una còpia en paper allà mateix. Si això passa amb el casal d'estiu, què passarà amb altres qüestions de més calat?

Totalment d'acord amb en "Coma", la qüestió de l'administració electrònica és un dels reptes més urgents i importants que tenim.

Aquestes discussions tant aferrissades sobre les capitalitats de les vegueries quan fer un senzill tramit administratiu a l'ajuntament de la teva mateixa ciutat pot suposar-te hores i hores de la teva feina, em semblen llunyanes al que haurien de ser les preocupacions reals de la gent.

Per quin dia un Ple comarcal twittejat?
Felicitats pels 100 apunts!
Per cert, serà possible algun dia l'administració 2.0¿

Per quin dia un Ple comarcal twittejat?
Felicitats pels 100 apunts!
Per cert, serà possible algun dia l'administració 2.0¿

Comparteix-ho