Canal de fotos

3/12/08

177 x 310

54.866 euros és l’import de l’ajut al qual pot optar Tavèrnoles d’acord amb el Fons Estatal d’Inversió Local que concedirà el govern estatal als ajuntaments. Amb aquesta mesura es vol intentar combatre la crisi tot fomentat l’obra pública i d’aquesta manera donar feina a les empreses constructores. Res a dir, i benvinguts siguin aquests diners.

Benvinguts sempre i quan els ajuntaments tinguin la capacitat suficient per poder presentar un projecte amb cara i ulls abans del 24 de gener, i que aquest projecte no estigui ja previst dintre del pressupost del 2009. Pels municipis grans segur que no serà cap problema, però, i pels petits?

Amb aquesta mesura de nou es torna a fer una discriminació brutal entre els municipis grans i els petits. Per una banda, tal i com he dit abans, crec que no s’ha tingut en compte la capacitat tècnica i humana dels municipis petits per poder presentar un projecte en tant poc temps. Per altra banda utilitzant únicament el criteri poblacional per assignar la quantia de l’ajut (177 euros per habitant sense tenir en compte res més) s’incrementa encara més el ja prou asfixiant desequilibri territorial entre l’entorn urbà i l’entorn rural.

P.D.: Canviant radicalment de tema, veig que aquest és el post número 100 de l'any. Intento mantenir-me en la mitjana de 2 posts setmanals.... que a vegades feina hi ha per complir.

Comparteix-ho