Canal de fotos

18/12/08

Moviment social a la xarxa

Cada cop es parla més de les xarxes socials i en especial de la més famosa d’elles, el Facebook.. Recentment un parells de blocs que segueixo n’han parlat, en Sergi Sabaté i en Joan Pi.

En Sergi ho fa parlant sobre la mediatització que està patint el Facebook: personalment crec que en aquests moments està passant per una etapa de moda passatgera i és probable que molta de la gent que hi està entrant no hi vegi aquell ús que es pensava trobar-hi. En Joan en canvi es pregunta sobre la compatibilitat entre el bloc i la xarxa social: és cert que algunes teories diuen que l’ús del bloc decaurà enfront la més nombrosa presència de gent a les xarxes socials; però altra vegada ens trobem davant la qüestió fonamental de quin ús volem donar a cada cosa.

Per la meva part continuaré fent ús del bloc com a eina de comunicació bidireccional on puc explicar la meva activitat pública (i a vegades també la privada) i ebre comentaris al respecte. En aquest punt també recomano la lectura del post d’en Xavier Peytibi al respecte dels comentaris anònims als blocs.

Ja per acabar. Sembla que a l’ajuntament de Vic també s’ha estès la moda del Facebook, i les darreres setmanes s’hi han incorporat la meitat dels regidors de CiU. Benvinguts i ara a fer-ne un bon ús tot caminant cap a la política 2.0 (en José Antonio Donaire en feia una bona definició fa uns dies).

Comparteix-ho