Canal de fotos

31/12/08

I el 2008, què?

Per aquest bloc, que de tant en tant adquireix personalitat pròpia, el 2008 ha estat un bon any. Crec que no em puc queixar: ha generant gairebé 6000 visites i presenta un còmput anual de més de 8800 pàgines vistes. Tot plegat per llegir els 105 posts que hi he penjat el 2008 i dos canvis d’imatge.

Començo aquest auto-resum del 2008 amb la major alegria a nivell personal, el naixement de la Maria. Va venir amb deu dies de retard, però forta i carregada de paciència per poder suportar les trastades que li fa la Berta.

Si el bloc porta com a títol “Pensaments des de Tavèrnoles”, primer em tocarà parlar sobre la meva tasca municipal, no? Aquest ha estat el primer any sencer com a regidor del poble, on valoro especialment la feina que s’està fent des de totes les regidories (amb les limitacions que té qualsevol ajuntament petit) i la figura de lideratge que ha anat adquirint l’alcalde. Pel que fa a l’àrea que tinc delegada em quedo amb l’aprovació i posterior publicació del Pla d’Actuació Municipal (PAM), un document estratègic que dóna a conèixer a la població les principals línies d’actuació de l’equip de govern. També s’han reprès els cursets d’alfabetització digital, incidint una altra vegada en la necessitat de poder apropar les noves tecnologies a tothom, i s’ha introduït a la pàgina web municipal la possibilitat de fer tràmits electrònics, una manera més de facilitar la relació entre ciutadà i ajuntament. A part de la feina ja feta, cal no oblidar la preparació dels projectes que es faran properament.

A nivell col•lectiu destaco la presentació de l’osonosfera i del seu portal agregador de blocs de la comarca. A primers d’any en Saül Gordillo va apadrinar-nos públicament i el 13 de juny veia la llum, a Tavèrnoles, el portal osonosfera.cat. Entremig cinc mesos de reunions per definir el portal, la seva gestió i la jornada d’inauguració. També crec que és important destacar que el concepte d’osonosfera no acaba amb un portal, sinó que s’intenta donar-hi continuïtat amb diferents actes que ajudin a la difusió dels blocs i de la cultura 2.0, el primer dels quals va tenir lloc durant la passada e-week.

Per acabar, esmentar les incursions que he anat fent a l’anomenada societat 2.0. Primer apareixent al twitter i posant en pràctica el “nano-blogging”; després al facebook per intentar entendre què és tot això de les xarxes socials i com s’han d’aplicar a la política 2.0.  El bloc ha patit també les proves derivades de la societat 2.0; així, per exemple des del dispositiu mòbil, penjo automàticament fotografies i vídeos que deixen constància d’allò que faig o de situacions que mereixen ser destacades al mateix moment que passen. Precisament per parlar de les xarxes socials, el canal comarcal de televisió, El9TV, em va convidar a participar en un programa de debat al respecte.

Resumint, el 2008 bé, gràcies. Però com que ens queda ben poc de l’any cal mirar cap al 2009 i agafar-se’l com a mínim amb la mateixa seriositat i compromís que el 2008. El 2009 se’ns presenta complicat i no s’hi valdrà a badar. Bon any a tothom.

Comparteix-ho