Canal de fotos

17/5/10

Sant Isidre, cavalls i cotxes

Ahir a Tavèrnoles, aprofitant les Festes de Sant Isidre, vam tenir el Passant dels Tonis i la benedicció dels animals. Enguany hi va haver una bona assistència de cavalls i genets, fins i tot van participar en el recorregut tres carruatges que van patir prou per per la pujada del carrer de l'Església (com s'aprecia a la foto).

El nucli antic té uns carrers amb una certa pendent i alguns d'ells són prou estrets com per ser d'un únic sentit de circulació (un sentit estipulat per la tradició del poble, sense cartells indicadors). L'aparcament al nucli antic també és bastant limitat, just al costat del cementiri hi ha l'aparcament oficial, però sovint et trobes que la gent (i jo el primer) prefereix aparcar al mateix carrer de l'Església o directament a l'era del Jutglar. Aquesta particular tradició genera que els dies que es celebra alguna festivitat o hi ha algun acte amb forta assistència es col·lapsi l'accés al nucli.

Crec que en el moment que es plantegi el projecte d'"Embelliment del nucli antic", una actuació que està prevista que es pugui portar a terme durant el 2012, caldrà estudiar molt seriosament la possibilitat de restringir al tràfic rodat l'accés al carrer de l'Església (lògicament s'haurà de preveure poder-hi arribar en casos excepcionals: casament, enterraments, gent amb mobilitat reduïda, etc). Fer-ho, però, implicarà forçosament buscar alternatives reals i fàcils per a aparcament, i les 10 o 12 places que hi ha al costat del cementiri seran insuficients en segons quins moments. Entenc, i des de fa temps que aquesta és la meva posició personal, que tot plegat passa per obrir la circulació a la part més oest del nucli. Una actuació que permetria solucionar els problemes de mobilitat que sovint s'han detectat i que al mateix temps pogués generar algunes places més d'aparcament per als veïns que hagin de fer gestions, anar a missa o senzillament visitar el nucli.

Comparteix-ho