Canal de fotos

6/5/10

Va de cruïlles la cosa

Ara que sembla que ben aviat tindrem acabades les obres de la cruïlla de la carretera de Tavèrnoles amb la carretera de Roda, potser ens haurem de començar a preocupar d'una altra cruïlla igualment de perillosa.

Aquesta mateixa tarda, pels volts de dos quarts de quatre, hi ha hagut un accident a la cruïlla d'entrada al nucli de Tavèrnoles. Per sort només hi ha hagut destrosses materials i aparentment cap dels ocupants dels dos vehicles implicats ha pres mal de gravetat. Un dels cotxes (el de color gris que apareix en primer terme de la fotografia) baixava en direcció a Vic i l'altre sortia del trencant de Les Piscines. Al veure passar una furgoneta i un cotxe del Mossos, un jeep i dos camions dels Bombers i 2 ambulàncies, molts xafarders ens hi hem acostat (entre els que m'hi incloc).

La perillositat de la cruïlla rau, precisament, en la poca visibilitat que es té dels vehicles que baixen i la velocitat a la que molts d'ells passen per davant la cruïlla. Des de l'Ajuntament hem reclamat més d'una i més de dues vegades que la Diputació de Barcelona (que té la titularitat de la carretera) fes alguna actuació per reduir els riscos d'accident. Cal tenir present que aquesta cruïlla és un pas obligat de rutes a camí i en bicicleta, a part de ser un camí bastant transitat entre Tavèrnoles i Les Masies de Roda. La Diputació no vol fer-hi cap rotonda, ni tan sols preveu instal·lar-hi cap banda reductora de velocitat; únicament ens han proposat rebaixar l'alçada dels marges per guanyar una mica de visibilitat. En fi, suposo que ens tocarà continuar demanant millores i esperar que els accidents que hi puguin haver no siguin més greus que el d'aquesta tarda.

P.D.: mentre feia el xafarder ha passat un vehicle de color taronja amb càmeres al sostre i amb un eslògan pintat que deia "we are mapping the world". Crec que són els de Tele Atlas

Comparteix-ho