Canal de fotos

2/5/11

Activitat al Portal Tavèrnoles

El Portal Tavèrnoles és una pàgina a Facebook que té els seus orígens en les sessions de participació ciutadana fetes a Tavèrnoles a finals del 2007 i que va quedar definit en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) de la legislatura com un espai virtual que actuï com a punt de trobada i de reforç de la xarxa social veïnal. Val a dir que inicialment es va crear com un grup de Facebook, però posteriorment va migrar cap a l'actual pàgina ja que l'essència del Portal s'adeia millor amb allò que Facebook té definit com a pàgines.

Al llarg d'aquests anys d'existència del Portal, com a administrador del mateix, he intentat dinamitzar-lo publicant informació municipal vinculada a l'Ajuntament i a la Comissió de Festes. També he intentat, amb molt menys èxit, que hi haguessin més aportacions veïnals, ja sigui demanant fotografies dels actes que es fan al municipi, ja sigui responent amb celeritat als comentaris que es fessin a les notícies publicades.

Fa un parell de mesos un dels partits polítics que concorren a les eleccions del 22 de maig ha considerat que el Portal Tavèrnoles era una bona eina 2.0 per difondre les notícies que es publicaven al seu bloc. Recentment he rebut algunes queixes de veïns (alguns d'ells també ho han manifestat públicament) en el sentit que el Portal s'estava polititzant i que potser s'estava perdent l'essència inicial de l'espai.

Com a administrador del Portal Tavèrnoles entenc que hi tenen cabuda aquests tipus d'aportacions, tot i que una altra cosa seria determinar quan l'ús i l'abús s'arriben a confondre. Com a usuari 2.0 em permeto fer una altra valoració al respecte i és la de si li correspon a un partit polític utilitzar un perfil personal de Facebook; tal i com ja vaig manifestar en un anterior post crec que el millor hagués estat crear una pàgina a Facebook i interactuar amb els usuaris de tal manera; però entenc que cadascú pugui escollir allò que més li convingui.

En qualsevol cas, i parlant de nou com a administrador del Portal, confio que aquesta revifalla d'aportacions tingui continuïtat més enllà de les eleccions municipals i el Portal Tavèrnoles esdevingui un espai virtual de reforç de la xarxa social de Tavèrnoles; una xarxa que hi és i que a vegades ens demostra que pot arribar a estar molt viva.

Comparteix-ho