Canal de fotos

7/9/09

BCN es volia posar guapa

D'ençà que la setmana passada un diari d'àmbit estatal va "destapar" (per dir-ho d'alguna manera) la pràctica de sexe als carrers de Barcelona, la capital catalana ha estat motiu de tot tipus de comentaris i noticies que fan referència al civisme, a la neteja dels carrers i a la permissió de la coexistència de prostitutes i vianants. Heus aquí, doncs, la meva modesta i personal experiència al respecte, si més no del part corresponent a l'incivisme i a la brutícia als carrers. Aquest cap de setmana he estat per Barcelona principalment movent-me pels barris de Gràcia i de Vallcarca, podent constatar en primera persona alguns dels tòpics sobre incivisme que hi ha a la ciutat.

Sense anar més lluny la fotografia que il·lustra el post és de la remodelada Plaça Lesseps: gent asseguda a la gespa (no massa ben cuidada, per cert) i deixant campar lliurement els gossos (per descomptat sense corretja ni morrió) pels espais verds; i a la nit les grades de l'amfiteatre que hi ha a la plaça es converteixen en l'espai ideal per a practicar la cada cop més "nostrada" tradició del botellón.

Segona mostra, baixant pel carrer Torrent de l'Olla et trobes que hi ha més motos aparcades damunt la vorera que al propi espai habilitat al carrer; la tol·lerant i cosmopolita Gràcia que només és apta per a usuaris de motos i bicis, abstenir-se els que empenyen cotxets de criatures.

La tercera perla d'incivisme i bruticia l'he trobat als Jardins del Mestre Balcells, un espai on hi haurien de conviure els usuaris del parc infantil amb els usuaris de les àrees reservades per a gossos (llegeixi's "pipi-cans"); una bona proposta però que algun amo despistat sembla que no acaba d'entendre on ha de portar el seu gos a fer les necessitats.

Comparteix-ho