Canal de fotos

22/9/09

Els prehistòrics d'Osona.com

Vaig comprar el meu primer mòdem per navegar per internet la primavera de 1996; un aparell similar al de la foto que anava a una velocitat de 9,6 kbps. Eren uns temps prehistòrics on els ordinadors personals de sobretaula tenien una memòria RAM que anava entre els 4 i els 16 Mb, una capacitat de disc dur que en els millors dels casos arribava fins els 500 Mb i que a la seva part frontal exhibien una ranura per introduir-hi disquets de 5,25".

En aquesta mateixa època prehistòrica naixia el diari digital Osona.com, un portal que ha esdevingut un referent de la informació (i també de les xafarderies) a la comarca d'Osona i així li ha sabut reconèixer la Generalitat atorgant-li el Premi Nacional de Comunicació. L'any 1996 l'aposta per un mitja digital basat en la informació era poc menys que una utopia, però en Miquel Macià ha sabut consolidar un projecte nascut a la prehistòria d'internet i l'ha sabut adaptar als canvis que s'han produït en els 13 anys d'existència del portal.

Aquest post és el meu petit reconeixement a la feina que estant fent la gent d'Osona.com. Aprofito per desitjar-los moltes felicitats pel Premi i animar-los a que segueixin evolucionant al ritme que ens marca la societat 2.0

Comparteix-ho