Canal de fotos

18/9/09

POUM amb P

Amb P de planificació (i de previsió, per què no?). Aquesta hauria de ser la premissa de sortida a l'hora d'iniciar el procés de redacció d'un Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). I a Tavèrnoles fa un any que hi estem posats de ple; paraules a priori tan malsonants com "delimitació de sòl", "urbà, urbà no consolidat, urbanitzable..." són a l'ordre del dia de moltes de les reunions que els regidors tenim amb l'equip redactor del POUM.

El POUM de Tavèrnoles no ens dirà quina població tindrem d'aquí a 10, 15 o 20 anys, el creixement poblacional dependrà d'altres factors (i gairebé tots ells aliens al POUM). Segurament n'hi ha que es trobaran més còmodes amb un augment de població del 30% durant els pròxims 12 anys, d'altres que preferiran posar-se en un creixement del 50% i fins i tot n'hi ha que creuran que per un correcte progrés del poble potser cal doblar la població en 20 anys.

El POUM de Tavèrnoles preveurà i planificarà espais. Entre d'altres coses cal fer reserva per equipaments i per habitatges socials, cal dissenyar una xarxa de vials que permetin una bona mobilitat, cal plantejar quines infraestructures i serveis s'hauran d'oferir als veïns. Que el POUM s'arribi a desenvolupar en la seva totalitat ja serà una altra cosa, i aquí hi intervendran aspectes de caire més econòmic i social. És a dir, de la voluntat d'aquells que viuen i d'aquells que voldran viure a Tavèrnoles.

Ja per acabar, i reprenent el títol del post, el què a mi no m'agradaria és un POUM amb P de pessebre

6 comentaris:

Carles, permet-me la broma (o la pregunta mal intencionada): i amb P de polígon?

Hola Josep,

El polígon (per ser més concisos el sòl industrial) és un tema que a Tavèrnoles ja fa molts anys que cueja. Per ser-te sincer, crec que el model que hem tingut fins ara (cada poble amb el seu mini-polígon) és un model que comença a quedar obsolet. I a l'avanç de planejament l'equip de govern té previst desqualificar la zona de sòl industrial. En aquest sentit a Tavèrnoles tenim una posició estratègica que no ens ajuda massa, per una banda Roda, i per l'altra Vic i Folgueroles que ens "apreten".

Tal i com et vaig dir en un comentari al Facebook, crec que si Folgueroles decideix tirar endavant un polígon al límit municipal entre Folgueroles i Tavèrnoles, a efectes d'impacte visual (i de possible contaminació, sorolls, trànsit...) es com si estigués a Tavèrnoles. Per tant tots els "inconvenients" d'un polígon els patirien la gent de Tavèrnoles sense tenir-lo físicament al seu municipi.
Com deia, és un tema que cal avaluar bé, sense aferrar-se a posicions massa dogmàtiques, ni a les típiques demagògies amb què sovint es tracten aquests temes.

Gràcies per participar i opinar

Però tingueu clar que seria pitjor si el POUM s'escrigués amb B...

Sí, Jordi, amb B, seria BOUM, però també podríem estar parlant d'un POUM amb B de... Banús!!!

Aquests nostres comentaris ja no són gens seriosos i desmereixen el to que li havia volgut donar al tema en Carles, però bé... és el que té la web 2.0, que hi ha gent respecta i gent impresentable ;-)

Realment és preocupant tot això. Vull dir el tema aquest del polígon, i la participació o millor dit la informació. No se que deien els programes electorals dels partits que van anar a l'Ajuntament. Hemeroteca?

No, Josep, el meu comentari anava amb tota la ironia possible.
Hi ha molts llocs que els POUM acaben amb un espetec d'ho...es important, ja sigui per la pressió de la ciutadania, de la desentesa dels partits o d'altres causes més subterrànies.

Comparteix-ho