Canal de fotos

2/3/09

Presentació de l’equip redactor del POUM

Divendres passat hi va haver a Tavèrnoles la presentació pública de l’equip redactor del POUM, Colomer-Rifà, SL, i també es va aprofitar per detallar el programa de participació ciutadana que es seguirà durant tot el procés de redacció del POUM. La presentació, a la que hi van assistir una vintena de veïns, es va estructurar en tres fases.

Primerament l’arquitecte Ramon Colomer va exposar quina és la situació actual que tenim al municipi pel que fa al planejament urbanístic: unes normes que daten de l’any 1977 i que ja fa massa anys que demanen una revisió a fons. Algunes dades que crec que cal tenir en compte és que es preveia que Tavèrnoles assolís una població de 6300 persones, on per arribar-hi es va qualificar com a urbanitzable gairebé un 10% de la superfície del municipi.

A la segona part de la xerrada em va tocar explicar el programa de participació ciutadana que l’Ajuntament ha aprovat, així com el tríptic que s’ha editat per fer-ne un seguiment més clarificador. Per tal que el veïnat pugui tenir el màxim d’informació sobre el procés del POUM s’ha habilitat un apartat específic a la pàgina web de l’Ajuntament i s’ha creat una adreça de correu electrònic exclusiva (poum_Tavernoles@diba.cat) per poder rebre consultes i suggeriments sobre el procés.

A la part final, de nou en Ramon Colomer va explicar quins tràmits preveu la redacció d’un Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i quin n’és el seu contingut. Tal i com va dir l’arquitecte, d’aquí a dos mesos es preveu poder tenir l’avanç de planejament, on s’hi podran veure els criteris bàsics del POUM pel que fa a creixement, a protecció de territori i a impacte paisatgístic. Un cop aprovat i presentat l’avanç de planejament es farà una exposició pública del mateix i començaran els tallers de participació ciutadana.

Comparteix-ho