Canal de fotos

30/3/09

Formació telepresencial

La setmana passada vaig fer un curs sobre “desplegament i instal·lació de gapfillers” telepresencialment. Va ser la meva primera experiència com a alumne d’un curs d’aquestes característiques i la veritat és que la valoració que en faig és molt positiva. La imatge que il·lustra el post està extreta de la sessió en la que vaig participar. Mitjançant la plataforma audiovisual de Canal Empresarial es poden organitzar cursos interactius en temps real, sense la necessitat de desplaçar-se físicament al lloc on s’imparteix el curs, i això sol ja és un bon punt a favor.

La metodologia utilitzada és prou bona com per aplicar-la a d’altres situacions, com ara reunions o presentacions on-line. I el que és més important, sense haver de disposar cap instal·lació de video-conferència. Pel que fa al seguiment d’un curs, el sistema és prou dinàmic: a la pantalla de l’ordinador vas veient com el professor passa les transparències a mida que va avançant el tema, i si es vol fer una intervenció es pot fer via xat o bé fent la pregunta directament a través de veu sobre IP. No deixa de ser curiós que per fer alguna pregunta has d’aixecar la mà (prémer un botó amb la icona d’una mà) i el professor et dóna la paraula (t’activa el micròfon).

També té la peculiaritat que amb aquesta metodologia un pot distreure’s sense ser vist pel professor, però això ja depèn de la voluntat de cadascú.

Comparteix-ho