Canal de fotos

6/3/09

Tavèrnoles, Ciutat Digital

Tot i que qualificar Tavèrnoles com a ciutat no queda massa realista, el Departament de Governació ha batejat amb aquest nom (Ciutats Digitals) el programa que ha de promoure la implantació de la Societat de la Informació i l'ús de les Noves Tecnologies a l'àmbit local.

Ahir dijous hi va haver l'acte protocolari de la signatura del conveni entre el Departament de Governació (amb la presència del conseller Ausàs) i els nou municipis que engloba el programa (entre ells Tavèrnoles), sota la direcció de Manlleu.

Els nou municipis que participen en el programa tenen característiques diferents, no només a nivell de volum de població, sinó també a nivell d'encaix territorial. Alguns ja tenen a dia d'avui programes de formació TIC en funcionament, per altres serà la manera de començar-los a oferir a la seva població. Alguns presenten un bon teixit empresarial que podrà aprofitar-se de la dinamització digital que es preveu impulsar, d'altres hauran d'enfocar-ho més a com potenciar la implantació de les Noves Tecnologies als sectors econòmics del seu municipi. Alguns podran ampliar temporalment els seus telecentres a través de l'aula mòbil de 10 ordinadors prevista, d'altres podran promocionar el municipi tot organitzat alguna jornada de Societat de la Informació.

Una bona iniciativa i un bon programa per desplegar. Ara a Tavèrnoles ens tocarà definir quines de les accions són extrapolables als nostres veïns i al nostre territori.

P.D.: Fotografia extreta de elter.net.

Comparteix-ho