Canal de fotos

12/3/09

Una televisió pública al servei del ciutadà


Un dimecres qualsevol a la capital catalana, en Juan comença la seva rutina de cada dia. D'ençà que es va jubilar, ara deu fer uns cinc anys, té per costum cada migdia anar a caminar una mica; el metge li va recomanar i li va bé per obrir-li la gana. Avui fa solet i baixa fins a la Plaça d'Espanya, a l'alçada de la plaça de braus de Les Arenes, on darrerament s'hi troba amb en Francisco i aprofiten per mirar com va la remodelació de la plaça de braus. Ja hi ha arribat, però cap rastre d'en Francisco; ara recorda que ahir li va dir que tenia hora al podòleg. Avui s'ha quedat sense company de visita d'obres; llàstima.

Però allà al fons apareix una unitat mòbil de TV3 disposada a exercir la seva tasca de servei públic. I de cop i volta el periodista converteix en Juan en l'única veu autoritzada per parlar de l'aturada de les obres de la plaça de braus. A l'hora en Juan fa un nou company amb qui comentar la jugada i pot allargar el que queda de migdia fins a l'hora de dinar conversant amicablement. Sí senyor! El periodisme en l'estat més rigorós i la notícia d'allò més ben contrastada.

El més important és que tothom ha quedat content. El periodista perquè ha aconseguit un tall de veu per adjuntar a la notícia. En Juan perquè ha pogut continuar amb la seva rutina matinal de comentar l'estat de les obres. L'Andy Warhol perquè es continua complint allò que tothom necessita els seus minuts de glòria (ni que siguin 10 segons).

Mentrestant algú rere unes ulleres somriu i pensa: ...que se consiga el efecto sin que se note el cuidado...

P.D.: La totalitat d'aquesta historieta està basada en fets reals, exceptuant aquelles parts que són fruït de l'imaginari del qui l'escriu.

Comparteix-ho