Canal de fotos

9/1/09

Neu i fred

Portem tres dies parlant exclusivament de neu i de fred a Catalunya. A Tavèrnoles 8 cm de neu i a una temperatura mínima de -7º. Talls de trànsit a l’Eix, plaques de gel a la C-17, màquines tirant potassa per la majoria de carreteres de la comarca. Som a l’hivern i en certa manera aquests fenòmens haurien de ser normals a les nostres terres.

Però a la capital el ressò mediàtic que se n’està fent el trobo exagerat. Desplaçant enviats especials a tort i a dret; fent-nos notar que el termòmetre de l’estació de Vic marca -4º; informant-nos que una pobra peixatera d’un mercat municipal de Barcelona s’havia d’escalfar les mans submergint-les en un gallega amb aigua calenta; o mostrant com un venedor s’escalfava bevent mate i tenia un calefactor elèctric als peus. Són només 4 mostres del que vaig poder veure ahir al TN vespre. Repeteixo, tot plegat massa exagerat i orientat bàsicament a l’audiència metropolitana. Em demano: si no hi hagués hagut risc de nevades a cota zero, s’hagués molestat TV3 a anar al mercat de la Plaça de Vic un dia d’aquells de boira pixanera a copsar el fred dels venedors?

Parlant de neu, he actualitzat el meu canal de fotos amb algunes imatges de la nevada a Tavèrnoles. També es poden consultar més fotos a través del Portal Tavèrnoles del Facebbok.

P.D.: La foto que il·lustra el post la vaig fer ahir durant una visita d’obres a un edifici de Vic. També vaig patir molt fred, però no vaig veure a la vora cap càmera de TV3.

Comparteix-ho