Canal de fotos

13/1/09

Ple ordinari de gener

Ahir es va celebrar el primer ple de l’any amb la presència dels set regidors i amb dues persones com a públic.

Va ser un ple de números: primer amb l’aprovació del Compte General de l’any 2007 i després aprovant els Pressupostos per al 2009 que pugen a 490.000 euros. Dels pressupostos per a aquest any en vull parlar més extensivament en un proper post; de moment ja avanço que des del meu punt de vista són uns pressupostos realistes (molt més que els de l’any 2008) i sobretot de contenció. A Tavèrnoles també es notarà la crisi (tot i que aquests anys hem sobreviscut sense els impostos de construccions) i les regidories hauran de tibar en gran part de les subvencions que es puguin obtenir, que segurament seran menys que en anys anteriors.

Entre els demés punts del ple es va aprovar el conveni de manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals, pel qual la Diputació assumeix les tasques de manteniment de l’arxiu municipal de Tavèrnoles. Finalment es va aprovar el projecte d’adequació del cementiri de Tavèrnoles i optar així a l’ajut dels 54.866 euros que ens pertoquen del Fons Estatal d’Inversió Local. Fa anys que el cementiri demana obres de manteniment i millora: arreglar les teulades de la capella i dels nínxols, adequar els accessos, i refer els coronaments de les parets perimetrals. Els diners que cedeix en Zapatero ja tenen un destí definit a Tavèrnoles.

2 comentaris:

Hola Carles,

Veig que ahir vareu aprovar el pressupost del 2009. A Calldetenes i degut a les fortes tensions politiques d’ aquests darrers anys, hi ha un debat al voltant de la data límit per l’ aprovació del pressupost municipal, que segons la llei que regula les hisendes locals es el 31 de desembre del any anterior. Quina opinió en tens tu d’ aquest tema ?
Salut

Hola Joan,

Efectivament la llei d'hisendes locals estipula que els pressupostos han d'estar aprovats definitivament abans de començar l'any; la qual cosa implica fer-ne l'aprovació inicial (com a mínim) un mes abans.

Per què no s'està fent? Doncs no ho sé. La veritat és que quan va sortir la famosa ajuda d'en Zapatero per als ajuntaments (on les obres que podien optar a l'ajut no podien estar en els pressupostos del 2009) es va afavorir als municipis que no havien fet els deures... tot plegat una mica kafkià, no? I si ens poséssim a recomptar-ho segur que ens quedaríem parats de la quantitat d'ajuntaments que aproven els pressupostos un cop iniciat l'exercici pressupostari.

Sóc d'aquelles persones que m'agrada complir els terminis (els imposat i els auto-imposats), però també és cert que ens molts ajuntaments petits els recursos humans destinats a la gestió administrativa són molt limitats; on molta feina (i molt variada) recauen sobre dues úniques persones. Això fa que moltes vegades hàgim de fer-nos-ho com poguem; amb molt bona voluntat, però no sempre de la manera que ens exigeix la legislació.

També penso que el més important d'uns pressupostos és que siguin realistes i ajustats a les possibilitats de l'ajuntament: a ser possible no estirar més el braç que la màniga, i quan es faci saber-ho preveure, explicar-ho i posar-hi les mesures per superar-ho.

En fi, no sé si t'he aclarit massa cosa

Gràcies per participar i deixar la teva opinió.

Comparteix-ho