Canal de fotos

30/7/08

ICV-EUiA-EPM i la TDT a Osona

Llegeixo avui la nota de premsa que ha distribuït el grup comarcal de ICV-EUiA-EPM als mitjans de comunicació on fa una valoració del darrer any de l’equip de govern del Consell Comarcal; de fet no deixa de ser un apèndix de la intervenció que el mateix grup va fer en el darrer ple del Consell, i allà ja vaig contestar les qüestions que se’m feien al respecte (el mateix conseller Xevi Bardolet ho va reflectir en el seu bloc). Donat que sóc un dels consellers esmentats en un dels punts de la valoració, crec convenient fer algunes puntualitzacions que ajudin a aclarir les possibles confusions que pugui haver generat (per altra banda segur que d’una manera involuntària) aquesta nota de premsa.

En l’actualitat el representant del Consell Comarcal al Consorci d’Osona per a la gestió de la TDLP n’ostenta la presidència des de finals del 2007. M’ha sobtat des d’aleshores la constant confusió de càrrecs que alguns grups comarcals han fet d’aquest concepte. Sembla talment com si fos potestat única del Consell Comarcal prendre les decisions de com enfocar el servei públic que s’ha d’oferir des del canal de Televisió Digital Local Pública. El Consell Comarcal forma part del Consorci (al igual que els 15 demés municipis que l’integren), amb un pes específic important (això no ho negaré pas), però qualsevol decisió ha de ser presa per la majoria del Ple del Consorci. Aquesta dualitat del càrrec (conseller comarcal i president del Consorci) sembla crear confusió en el grup comarcal de ICV-EUiA-EPM.

També mereix un aclariment l’afirmació “Avui, l’únic que sabem de la TDT pública és que els ajuntaments ja disposen d’un interlocutor privat que s’ofereix a assumir aquest rol -res a dir, d’altra banda- davant la inacció del Consell i del mateix consorci,...”. Des d’abans de la constitució del Consorci, els ajuntaments integrants han rebut l’assessorament legal i tècnic de la societat TDCOM, per tant aquest interlocutor hi és des d’un bon inici, i no pas per la suposada inacció del Consell, que ha actuat precisament d’impulsor en aquest aspecte. Suposo que aquesta empresa privada a la que es refereix el grup comarcal de ICV-EUiA-EPM és GCO Telecom, encarregada de coordinar la gestió del múltiplex (format per les tres televisions privades i la televisió local) i que algunes vegades haurà d’actuar com interlocutor de les quatre televisions. Seria il•lògic pensar que el Consell Comarcal podria fer les tasques d’interlocució d’aquesta empresa privada, ja que el mateix Consell és part del múltiplex.

Entenc que l’oposició hagi de fer d’oposició, i per damunt de tot d’una manera constructiva. Però el que no és tan lloable és el fet de generar desinformació confonent conceptes i funcions assignades a cadascuna de les parts.

3 comentaris:

Thanks. Im Inspired again.

Bon dia, Carles.
No hi ha cap confusió. No hem parlat mai de TDCOM. El que hem volgut dir és que un dels tres operadors privats que avui estan fent televisió local a Osona és el que s'està oferint als ajuntaments per oferir-los convertir-se en 'el seu' canal i finançar-se a través de les quotes mensuals que cada ajuntament -i el propi Consell Comarcal- els aportarien en funció del seu número d'habitants. A canvi d'això tindrien garantits els minuts corresponents a la graella, i el canal aconseguiria el finançament a través de fons essencialment públics. Per tant, el que em sobta -i no deu pas ser culpa teva-, és que ni com a regidor ni com a conseller comarcal delegat per la TDT en sàpigues absolutament res.
No hem desinformat a ningú, Carles. Però a la vista de la confusió que t'hem generat, potser hauria valut la pena deixar-ho més clar d'entrada. Doncs ara ja ho està.
Bnes vacances! (Que jo plego avui)

Bon dia Xevi,

Tens raó que una productora comarcal s'ha posat en contacte amb els ajuntaments, el Consell i el Consorci oferint-se per externalitzar la gestió del canal públic (no crec, però, que això pugui considerar-se ser interlocutor), d'igual manera que el Consorci ha rebut propostes similars d'altres productores. La diferència és que l'oferta d'aquesta productora comarcal engloba a tots els municipis, no només als consorciats, i això té un grau de complexitat superior.

Tanmateix en el darrer Ple del Consorci es va acordar enfocar el servei públic del canal a través de l'explotació del canal de dades.

En qualsevol cas, Xevi, gràcies per opinar. I que tinguis unes bones vacances... n'hi ha que encara haurem d'esperar una setmaneta més.

Comparteix-ho