Canal de fotos

17/7/08

TDT a Olost

Avui he hagut d’anar a Olost per motius de feina, i com que hi he arribat abans d’hora m’he acostat fins al nou reemissor de TDT situat al costat de l’ermita de Sant Adjutori (que no Sant Exutori com van comunicar alguns a El 9 Nou). El dia que van fer la presentació oficial del servei no vaig assistir-hi, principalment perquè me’n vaig assabentar pels mitjans de comunicació un cop ja s’havia fet la presentació. Però jo sóc curiós de mena i avui m’hi he arribat i he tirat algunes fotografies, i per cert, he pogut observar que quinze dies després de la posta en marxa no hi ha cap antena que enfoqui cap a aquest reemissor, totes apunten encara a Montserrat.

Aquesta instal•lació, d’un import de 120.000 euros, forma part del Pla Catalunya Connecta, i segons una entrevista al Secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch, cada comarca tindrà el seu propi pla comarcal, però de moment aquí ha arribat primer l’actuació i després la informació al respecte. Comencem malament.

Sense canviar massa de temàtica, a Sant Bartomeu del Grau fa un any que es va inaugurar una torre de telecomunicacions promoguda per la Generalitat, i suposo que gràcies també a les bones gestions de l’alcalde, en Miquel Colomer. Una torre que ha de servir per poder garantir una bona qualitat en els serveis de telefonia mòbil, banda ampla i televisió compartint una única infraestructura; però que a dia d’avui només hi ha instal•lades les antenes d’Orange i de guifi.net. La situació privilegiada d’aquesta torre de Sant Bartomeu, unint la Plana de Vic amb el Lluçanès, és un bon lloc per poder donar una bona de cobertura de TDT al Lluçanès, incloses les televisions locals.

Comparteix-ho