La majoria dels regidors i dels responsables de Noves Tecnologies dels ajuntaments tenim entre cella i cella poder organitzar tallers d’alfabetització digital dirigits a la població del municipi, i en especial a aquells col·lectius que tenen major risc d’exclusió (aturats, gent gran, mestresses de casa). L’objectiu final és poder apropar les Noves Tecnologies a tot aquell que vulgui, promoure que l’ús de l’ordinador esdevingui un fet habitual a les llars, i en alguns casos donar una major ocupació als telecentres municipals.
Quan es preparen els tallers, entre els responsables sempre surten dubtes sobre quina temàtica oferir: específica, generalista, oci, nivell bàsic o intermig; i també sobre quin format donar als tallers: cursos que s’eternitzin al llarg del calendari, sessions específiques de només 4 hores que no requereixen tan compromís, com trobar aquell equilibri entre teoria i pràctica. Ara bé, una de les principals problemàtiques que molts ajuntaments ens trobem és el finançament dels tallers. Els pressupostos municipals són els que són i sempre ens hem d’acabar refiant de les ajudes que la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i la Generalitat ofereixen. Malauradament el termini de resolució de les sol·licituds s’allarga massa (en el cas de la Generalitat porten ja gairebé 6 mesos des de que es va tancar) i això comporta que s’hagi de concentrar tota l’oferta de tallers a la part final de l’any.
S’haurien de poder trobar maneres més àgils de resoldre aquestes convocatòries, o bé augmentar el període de justificació de les activitats per tal d’espaiar-les millor al llarg de l’any.
1 comentaris:
Tens més raó que un sant Carles,...
Publica un comentari a l'entrada