Canal de fotos

16/11/10

Dietari personal de campanya. Dia 4

Matí humit i núvol al mercat de Manlleu. Per sort quan hi he arribat ja havia acabat de ploure, la parada ja estava muntada i la gent anava recollint les bosses institucionals amb els papers i demés utensilis de propaganda que en Josep M. Vila d'Abadal els oferia. M'he adonat que tenen molta sortida els llapis; suposo que la gent deu veure-ho com el "gadget" més útil dels que es donen.

He pogut passejar una estona sol pel mercat; mirant, escoltant i constatant que Manlleu és tota una ciutat trilingüe, on català, castellà i àrab sonen gairebé en igual proporció.

Al vespre he anat a Folgueroles i a Calldetenes per cobrir els actes d'en Ramon Espadaler. A Folgueroles la mitjana d'edat dels assistents era considerable; suposo que en part degut a l'hora que es feia l'acte i en part a aquesta rara tradició dels pobles on ningú vol que se sàpiga de quin cantó s'és. No ho canviarem pas ara, oi?

A Calldetenes la gent ha anat arribant just a l'hora oficial de l'inici de l'acte. Aquí el públic era més variat, fins al punt que hi havia regidors i militants d'ERC; escoltar i comparar no hauria de fer mal a ningú. Això sí, han sigut els primers en marxar i no s'han quedat al pica-pica amb què ha finalitzat l'acte.

Com a sensació final del dia em quedo amb l'olor a Coca del Mossèn que feia la sala de plens de l'Ajutament de Folgueroles. Una olor deguda a que en Jordi havia obert les safates de coca i llonganissa, i una sensació accentuada perquè ens trobàvem a la meva hora habitual de sopar.

Comparteix-ho